Mabo-Lifting

Aanbod

Straddle Carrier

Alternatief voor de reachstacker

Werken in bijvoorbeeld distributie of scheepvaart, brengt met zich mee dat u op zoek gaat naar de meest economische handling-oplossing voor uw zware en extra grote ladingen. De container truck Combi-SC staat garant voor beweeglijkheid zonder te moeten inboeten op efficiëntie, veiligheid en snelheid. Bovendien heeft deze truck een zeer laag brandstofverbruik door zijn laag eigengewicht.

Containerhandling

De Combilift Straddle Carrier, de Combi-CS, is een kostenverlagende en flexibele oplossing, een container truck, die op een snelle en veilige manier uw container handeling voor zijn rekening neemt.

U kan uw opslagruimte optimaal benutten, door containers dubbel te stapelen met een gangpad van slecht 1,6m, wat dit alternatief voor de reachstacker multi-inzetbaar maakt, zelfs op kleine sites. De optionele telescopische functie zorgt er eveneens voor dat wanneer volledig ingeschoven, de Combi-SC onder lage poorten door kan rijden.

Kosten besparend

Een gevulde container van 35T die moet verplaatst worden door een klassieke reachstacker van 80T zorgt voor een minder aangenaam kostenplaatje wanneer we spreken over brandstof. In tegenstelling tot de reachstacker, heeft de Combi-SC slechts een eigengewicht van 17T, wat het totaal te verplaatsen gewicht meer dan halveert. Het spreekt voor zich dat u dankzij de Combi-CS aanzienlijk kan besparen op brandstof.

Door het grote verschil in eigen gewicht van de reachstacker en de straddle carrier is er ook op vlak van onderhoud- en slijtagekosten een groot verschil op te merken. Deze liggen bij de reachstacker veel hoger dan bij de Combilift Straddle Carrier.

Bovendien, is de vloerbelasting veel hoger bij een reachstacker door het grote tegengewicht. Dit grote tegengewicht van de reachstacker zorgt ook voor een veel grotere draaicirkel dan van de Combilift Straddle Carrier.

Veiligheid en bedieningsgemak

Veiligheid voor personen en goederen is dezer dagen topprioriteit, en daar is Combilift zich ten volle van bewust. Daarom heeft de straddle carrier een brede wielbasis en een uitzonderlijke manoeuvreerbaarheid op 3 wielen. Dit zorgt voor een maximale stabiliteit van uw lading.

De cabine is centraal geplaatst en vanaf de grond toegankelijk. Ze is zo ontworpen dat de bestuurder 360° zicht heeft en de goederen met vertrouwen kan vervoeren. In tegenstelling tot de reachstacker wordt het zicht niet belemmerd door het reach mechanisme met container die voor de cabine hangt, maar blijft u steeds een goed overzicht bewaren. De lage instap in de cabine maakt het voor de chauffeur gemakkelijk om in- en uit te stappen.

Lift? Top-Lift!

In optie is de automatische toplift-spreader beschikbaar. Hiermee kunt u de container volledig hanteren vanuit de cabine. Oppakken en dubbel stapelen door middel van 4 twist-locks, en dus niet meer handmatig. Operators zijn beschermd tegen letsels en er is een doorvoer tot wel 20 containers per uur.

Containers kantelen

De Combi-CS kan containers lossen en laden door ze te kantelen in een hoek van meer dan 65°. Voedingsmiddelen, afvalmateriaal, mineralen, kortom alles wat in bulk is, kan veilig en efficiënt in of uit de container.