Optelec kiest voor maximale opslagcapaciteit

Een magazijn optimaal benutten en goederen zo efficiënt mogelijk opslaan moet tot de  ‘core business’ van elk bedrijf behoren. Dit weet ook Optelec, daarom kiezen zij voor de Aislemaster smallegangheftruck van Mabo BeNelux. Als exclusief importeur van Aislemaster staat Mabo BeNeLux hen dan ook graag bij in het creëren van een efficiëntere logistiek op het gebied van palletgoederen.

Aislemaster smallegangheftruck

Inzetbaar in smalle gangen én outdoor

In vergelijking tot een klassieke heftruck – die doorgaans een gangbreedte van minimaal 3 meter nodig heeft -, is de Aislemaster al inzetbaar in gangen  van minimaal 1,6 meter. Dit is mogelijk dankzij het  unieke ‘draaimast’- concept van deze smallegangheftruck.

Zo heeft Optelec zijn stellingen dichter bij elkaar kunnen plaatsen, alsook meer stellingen kunnen installeren. “Dankzij onze Aislemaster smallegangheftruck halen we het maximale uit onze opslagcapaciteit.” aldus Mike van Leeuwen, Warehouse Manager bij Optelec. “Daarnaast kunnen we ook trailers lossen op ons buitenterrein om de pallets vervolgens in één beweging weg te zetten in onze stellingen.”

Eén machine voor alle Warehousing

“Voor palletopslag is er tegenwoordig een breed aanbod aan interne transportmiddelen. Echter merkten wij dat er weinig machines zijn die voor een optimale opslagcapaciteit zorgen en tegelijkertijd geschikt zijn voor binnen- en buitengebruik.” merkt Mike van Leeuwen terecht op. “De beperkte mogelijkheden van een reachtruck en een VNA (Very Narrow Aisle) truck, heeft voor de keuze van een Aislemaster van Mabo BeNeLux gezorgd. Deze machine biedt ons wél het volledige pakket.”

Vergelijking reachtruck

“De brede inzetbaarheid van deze smallegangheftruck zorgt ervoor dat wij al onze warehouse activiteiten met één machine kunnen verrichten. Wij gebruiken onze Aislemaster om trailers te lossen en te laden op ons buitenterrein, voor de interne transportbewegingen binnen onze warehouse én voor orderpicking.”

Een geslaagde samenwerking

“Bij mijn vorige werkgever heb ik gedurende de aanschaf van een zijlader de service en professionaliteit van Mabo BeNeLux al mogen ervaren. Hier was ik zeer over te spreken.” aldus een enthousiaste Van Leeuwen. “Mabo BeNeLux staat gekend voor zijn expertise inzake plaatsbesparende en efficiëntie verhogende oplossingen. Ons doel was om een zo hoog mogelijke opslagcapaciteit te behalen, en dus was de keuze voor Mabo BeNeLux snel gemaakt.”

Efficiënt en veilig aan de slag

“Wij hadden nog geen ervaring met het ‘draaimast’-concept. Mabo Academy heeft er voor gezorgd dat wij snel en veilig aan de slag konden gaan met onze Aislemaster. Daarnaast was het erg prettig om dit op locatie, met onze eigen machine, te kunnen doen.” sluit Mike van Leeuwen af.

Voor meer info: Aisle-Master smallegangheftruck